Privacy statements

FATBOY & PRIVACY

Op onze website kun je leuke Fatboy® producten bestellen en je inschrijven op onze nieuwsbrief. Ook maken wij gebruik van cookies bij een bezoek aan onze website. Dat betekent dat wij in bepaalde gevallen persoonlijke gegevens van jou als bezoeker vastleggen. Daar willen we je graag over informeren.

FATBOY NIEUWSBRIEF

Fatboy bewaart jouw e-mailadres alleen als je dit aan ons communiceert (door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief). Dit e-mailadres wordt gebruikt om je op de hoogte te stellen van updates van onze site en voor marketingdoeleinden, bijvoorbeeld informatie over nieuwe producten of acties. We zullen deze informatie nooit aan derden doorgeven, je wordt dus niet benaderd door andere partijen. Je kunt je altijd weer uitschrijven voor onze nieuwsbrief. Klik daarvoor op de link in een van de ontvangen nieuwsbrieven.

VEILIGE GEGEVENS VERWERKING

Als wij jouw gegevens ontvangen of overdragen op onze website, gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare en veilige standaarden binnen de IT-sector.

Als wij bepaalde kritieke informatie ontvangen of overdragen, zoals bijvoorbeeld financiële informatie, gebruiken wij een beveiligde server. Je wordt hiervan op de hoogte gesteld via een scherm dat afgebeeld wordt op onze site (pop-up).

GEGEVENS IN HET KADER VAN JE BESTELLING

Voor je bestelling hebben we je naam, e-mailadres, adres(sen), betaalgegevens en soms ook je telefoonnummer nodig. Daarmee kunnen we je bestelling bezorgen en je op de hoogte houden over je bestelling. We geven je gegevens ook aan anderen als dat nodig is voor een bestelling, bijvoorbeeld aan bezorgdiensten.

Fatboy gebruikt bovendien de gegevens die je invoert bij je bestelling om je van tijd tot tijd een nieuwsbrief te sturen en je op de hoogte te houden van nieuwe producten en leuke updates over Fatboy. Als je dit niet op prijs stelt, kun je dit aangeven tijdens het bestelproces door je af te melden voor de nieuwsbrief. Natuurlijk kun je je  op ieder moment afmelden voor onze nieuwsbrief door op de link te klikken in een nieuwsbrief die je van ons hebt ontvangen.

CONTACT OVER ONS PRIVACYBELEID

Wil je weten of de gegevens die je bij ons hebt achtergelaten kloppen? Heb je meer vragen over ons privacybeleid? Wil je je persoonlijke gegevens uit onze bestanden laten verwijderen? Neem dan even contact met ons op via onze klantenservice.

DISCLAIMER

Fatboy hanteert de volgende voorwaarden bij het gebruik van de website:

• Deze site geeft informatie over Fatboy en haar producten, bovendien kun je hier Fatboy producten bestellen. Wij doen natuurlijk ons uiterste best om fouten en onjuiste informatie te voorkomen. Maar het komt natuurlijk wel voor. Je kunt Fatboy niet aansprakelijk stellen voor typefouten en verkeerde aanbiedingen (bijvoorbeeld een wel erg lage prijs).
  • Fatboy kan helaas niet garanderen dat de website of de servers die deze website beschikbaar te stellen, vrij zijn van virussen of andere schadelijke elementen.
  • Fatboy mag zonder jou daarvan op de hoogte te stellen deze site helemaal aanpassen en de informatie erop wijzigen. Zo ook deze disclaimer.
  • Onze website kan links bevatten die je verwijzen naar andere websites. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze interne links, betreden op eigen risico dus!
  • Als je ons foto’s, leuke ideeën, maffe verhaaltjes, etc. etc. stuurt, of deze op onze sociale media kanalen deelt (bijvoorbeeld met een foto van een Fatboy product en de #fatboy) staat het ons vrij om die te gebruiken in onze (online) uitingen. Wij doen dit –zo mogelijk- met naams-en/of bronvermelding. Als je dit niet op prijs stelt, laat het ons dan even weten via onze klantenservice.
  • Het is mogelijk dat je producten te zien krijgt die niet in jouw land beschikbaar zijn.

IP RECHTEN

Op deze website vind je informatie, afbeeldingen, foto's, modellen, merken, producten, patronen, modellen, reclame, enz., die het exclusieve eigendom zijn van, of in licentie gegeven zijn aan Fatboy. Dit wordt allemaal beschermd door intellectuele eigendomsrechten. We willen je er in het bijzonder op wijzen dat de merknaam, het rode logo, het rode label aan de producten, onze producten en productfoto’s exclusief eigendom zijn van of exclusief in licentie zijn gegeven aan Fatboy, tenzij anders aangegeven.

De reproductie (behalve voor privé, persoonlijk en niet commercieel gebruik), distributie, verkoop, publicatie, overdraging, wijziging en elke ander gebruik van het hierboven genoemde materiaal is verboden. Geen enkel recht, titel of andere claims van eigendom of licentie kan worden geacht aan jou te zijn toegewezen als gevolg van het downloaden en / of kopiëren van deze materialen.

Cookieverklaring voor fatboy.com

Op fatboy.com, een site van Fatboy the Original B.V., maken wij gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website en daarin opgenomen Flash-applicaties wordt meegestuurd en door je browser op je harde schrijf van je computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.

In deze cookieverklaring lichten wij toe welke cookies er worden geplaatst en met welke doelen.

Instellingen onthouden

Wij gebruiken cookies om je instellingen en voorkeuren vast te leggen, zodat wij hier niet steeds naar hoeven te vragen. Het gaat om de volgende instellingen en voorkeuren: de realisatie van een winkelwagentje (shopping cart) voor onze webwinkel, het vertonen van Google Maps om onze locatie weer te geven en om je de mogelijkheid te bieden je eigen routebeschrijving te maken, load balancing om bij drukte de site sneller te laten zijn, onthouden voor welke cookies je toestemming hebt gegeven

Je kunt deze cookies blokkeren via je browser, maar dan moet je deze voorkeuren steeds opnieuw ingeven.

Functioneren van de site

Wij gebruiken cookies om onze site goed te laten werken. Deze functionele cookies worden alleen voor dit doel gebruikt. Hiermee doen wij het volgende: je taalvoorkeur

Je kunt deze cookies blokkeren via je browser, maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Social media buttons

Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten en delen op sociale netwerken, namelijk Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, en deze buttons plaatsen cookies.

Deze buttons werken door middel van stukjes code die van deze sociale netwerken zelf afkomstig zijn. Wij hebben daar geen invloed op. Lees  de privacyverklaring van deze netwerken (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met de (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verkrijgen.

De informatie die deze netwerken verzamelen, wordt overgebracht naar de Verenigde Staten en opgeslagen op servers aldaar. De bedrijven achter deze netwerken stellen zich te houden aan de Safe Harbor principes en zijn aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Tracking en profielen

Wij gebruiken zogeheten tracking cookies om een profiel over je op te bouwen middels de tool Google Analytics, waarover hieronder meer. Dit tracking cookie kunnen wij ook opvragen wanneer je een andere website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast deze website ook op deze andere website(s) bent geweest.

Het over jou opgebouwde profiel dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Google Analytics

Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Google Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. Wij hebben Google toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten.

De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Safe Harbor principles en is aangesloten bij het Safe Harbor-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Recht op inzage en correctie of verwijdering van je gegevens

Je hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van je gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van je browser.

Meestal kun je cookies wissen via de instellingen van je browser. Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies is te vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van je browser.

Meer informatie over cookies

Op de volgende websites vind je meer informatie over cookies:

Consumentenbond: “Wat zijn cookies?” http://www.consumentenbond.nl/veilig-online/extra/wat-zijn-cookies/

Consumentenbond: “Cookies verwijderen” http://www.consumentenbond.nl/internet-privacy/extra/cookies-verwijderen/

ICTRecht: Cookierecht.nl - alles over cookies en de cookiewet http://www.cookierecht.nl/

Your Online Choices: “A guide to online behavioural advertising” http://www.youronlinechoices.eu/